начало » новини » На 12 април изтича срокът за кандидатстване по две направления от Мярка 214

Новини




На 12 април изтича срокът за кандидатстване по две направления от Мярка 214

2012-04-04

 

       Срокът важи единствено за фермерите, които кандидатстват за първа година по две от направленията на Мярка 214 „Агроекологични плащания”. Това са „Поддържане на местообитанията на защитени видове в обработваеми земи, разположени в орнитологични важни места” (ВПС 4) от подмярка „Управление на земеделски земи с висока природна стойност” и „Въвеждане на сеитбообращение за опазване на почвите и водите” от подмярка „Опазване на почвите и водите”.Документи се подават в общинските служби „Земеделие” по адрес на регистрация на физическите лица или адрес на управление на юридическите лица.

      Фермерите, които вече са подали документи за първа година по тези направления, могат да редактират заявленията си, а срокът отново е 12 април. Стопаните, получили одобрените по тези направления през изминали години, подаваха документи до 30 март.

      За всички останали  направления и подмерки от Мярка 214 крайният срок за кандидатстване е 15 май – без санкция, или 9 юни – със санкция от 1% за всеки просрочен ден. Когато 15 май или 9 юни са неработни дни, крайният срок изтича на следващия работен ден.

 

 

04 април 2012 г.                                      ДФ „Земеделие” –

                                                         Разплащателна агенция

 



Виж всички новини