начало » новини » Фонд „Земеделие” работи за спасяването на възможно най-много средства по ПРСР

Новини




Фонд „Земеделие” работи за спасяването на възможно най-много средства по ПРСР

2013-12-11

           Държавен фонд „Земеделие” работи на максимална скорост и всички усилия са съсредоточени за спасяването на възможно най-много средства по ПРСР. Това каза изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Мирослав Николов на пресконференция за приключването на програмата в Министерство на земеделието и храните днес.

           Изготвен е точен график на плащанията до края на годината. Ключово за максималното усвояване е общините с одобрени проекти да подадат заявките си за авансово плащане в най-кратък срок. „Молбата ни е всички кметове да положат усилия да защитят интересите на гражданите и държавата и да не се делят на политически принцип”, призова Николов. 

           През изминалата седмица са одобрени общински проекти със субсидии за 190 млн. лв., като в петък ще бъдат разгледани всички останали проекти. Те са по мерки 313 „Насърчаване на туристическите дейности”, 321„Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 322 „Обновяване и развитие на населените места” , уточни заместник-директорът на фонда Виолета Александрова. Списък с одобрените проекти ще намерите тук.  Фондът има готовност да изплати 56 млн. лв. по частните мерки на програмата.
 
           Започна и превеждането на средствата по мярка 214 „Агроекологични плащания”. До снощи са били преведени над 43 млн. лв., посочи заместник-директорът на ДФЗ Николай Дачев. Предстои плащането по направление сеитбооборот по мярката, където сумата е най-голяма, както и по останалите мерки от Ос 2 на ПРСР. 
 
 
         11 декември 2013 г.                 Държавен фонд „Земеделие” –
                                                             Разплащателна агенция


Виж всички новини