начало » новини » Църкви, читалища и земеделски стопанства подписаха договори за над 5 млн. лв.

Новини




Църкви, читалища и земеделски стопанства подписаха договори за над 5 млн. лв.

2012-01-09

         На 05 и 06.01.2012 г., 33 одобрени бенефициенти по мерките 121, 321 и 322 от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), сключиха договори за финансово подпомагане с Фонд „Земеделие”. Субсидиите са на обща стойност 5 234 276 лв.

         Кандидатите по мерки 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 322 „Обновяване и развитие на населените места” са църкви, народни читалища и една община. Те получиха над 1 млн. лв., а проектите включват основен ремонт на храм и озеленяване на прилежащото му пространство, газификация и саниране на читалище. Друг проект предвижда изграждане на информационен и културен център в народно читалище, като инвестицията покрива закупуване на компютри и необходимия софтуер.

         Бенефициентите по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” са 25 на брой, а одобрените субсидии  – над 4 млн. лв. Част от средствата ще бъдат инвестирани в специализирана техника за преминаване от конвенционално към биологично земеделие. Проектите са за площи, засяти с пшеница, рапица, домати и тикви. Финансовата помощ ще бъде използвана и за ефективно прилагане на стандартите на Общността, най-вече за спазването на Директива 91/ 676/ ЕИО на Съвета за опазване на водите от замърсяване с нитрати от стопанства в сектор мляко.

 

 

9 януари 2012 г.                                ДФ „Земеделие” –

                                                         Разплащателна агенция



Виж всички новини