начало » новини » Експерти от фонд “Земеделие” участват в информационната кампания за ПРСР

Новини




Експерти от фонд “Земеделие” участват в информационната кампания за ПРСР

2011-02-24

Експерти от областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие” и от инспектората към фонда ще участват в семинар за популяризиране на пет от мерките на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), който се провежда днес във Враца. Обучението е част от информационната кампания, организирана от Министерството на земеделието и храните, чиято цел е да привлече повече кандидати по мерките от ПРСР, към които на този етап има по-слаб интерес.

      “Кампанията започна в средата на февруари при изключително голям интерес. Потенциалните кандидати се информират не само за възможностите, които им се предоставят по петте мерки, но поставят и важни въпроси, свързани с проблеми при кандидатстването или заявяването на обработваемите площи. Нашите експерти имат готовност да разясняват в детайли изискванията при кандидатстването, а също и да посочват „добри” или „лоши” практики, установени при досегашния прием на проектите”, обясни изпълнителният директор на фонд „Земеделие” Светослав Симеонов.

      В разяснителната кампания се представят условията за кандидатстване по новата мярка 213 „Плащания за земеделски земи по НАТУРА 2000”, както и по мерките 112 „Създаване на стопанства на млади фермери”, 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”, 142 „Създаване на организации на производителите” и 214 „Агроекологични плащания”. Семинарите се провеждат в 28-те областни градове на страната и ще продължат до 18- май 2011 г.



Виж всички новини