начало » новини » Над 15 млн. лева за микропредприятия и неземеделски дейности в селата

Новини




Над 15 млн. лева за микропредприятия и неземеделски дейности в селата

2012-05-28

       Субсидиите ще подкрепят 50 проекта по мерките 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности" и 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”. Повечето кандидати ще изградят къщи за гости, сред които и дегустационна зала за посрещане на туристи. Планирано е и купуването на обзавеждане и оборудване, на системи за пожароизвестяване и мълниезащита, компютри, велосипеди и др. Един от кандидатите ще организира излети с високопроходими автомобили и ще изгради център за смяна на гуми.

      Още 12 фотоволтаични централи също получават средства по Програмата за развитие на селските райони. Те ще бъдат вложени в инвертори, системи за мониторинг и контрол, радиационни датчици, сензори за скоростта на вятъра и др.

      Последните одобрени предложения по ПРСР са предимно на работилници за ремонт на автомобили и селскостопанска техника. Финансова подкрепа получaват и няколко проекта за купуването на производствена линия за бетонови изделия и на специализирана строителна техника; за създаването на предприятие за дървопреработка, както и за преустройството на завод за слаботокови съединители. Един санаториум ще бъде преустроен в хоспис за специализирани грижи с пари от програмата.

 

 

28 май 2012                                                                                ДФ „Земеделие” –

                                                                                                Разплащателна агенция 



Виж всички новини