начало » новини » Над 20 млн. лв. получават предприятия по Програмата за развитие на селските райони

Новини




Над 20 млн. лв. получават предприятия по Програмата за развитие на селските райони

2012-02-01

       Субсидиите са по Мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”, в размер на 20 000 557 лв.  Днес проектите на 22 предприятия бяха одобрени на заседание на Експертна комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП). Субсидиите ще покрият до 60% от одобрените от фонда разходи, предвидени за ново оборудване и строително монтажни дейности.  

       Седем от подкрепените проекти са на млекопреработвателни фирми, които ще купят машини за дозиране и опаковане, хладилни инсталации, лабораторно и друго оборудване.Четири предприятия за дървопреработка ще инвестират в машини за производство на пелети и раздробяване на дървен материал.

       Фонд „Земеделие” ще изплати субсидии и за строеж на два нови цеха за фураж и производство на месни полуфабрикати, както и за модернизирането на три фуражни и две месопреработвателни предприятия. Един мелничен комплекс със склад за готова продукция ще бъде разширен със субсидии по ПРСР. Други три предприятия са кандидатствали с проекти за купуването на ново оборудване за производство и преработка на растителни масла и вино.

 

 

1 февруари 2012 г.                          ДФ „Земеделие” –

                                                         Разплащателна агенция



Виж всички новини