начало » новини » Над 9.5 млн. лева от ПРСР за информационни центрове, читалища и мюсюлмански храм

Новини




Над 9.5 млн. лева от ПРСР за информационни центрове, читалища и мюсюлмански храм

2013-02-04

 

       Одобрените проекти са десет и са по мерките 313 „Насърчаване на туристическите дейности”, 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Точният размер на субсидията е 9 500 698 лв.

       Джамията, която ще бъде реставрирана, се намира в гр. Мадан. Настоятелството ще вложи средствата в архитектурно-строителни дейности, водопровод и канализация, система за отопление и вентилация и др. Общините Борован и Чипровци ще ремонтират две читалища – в селата Добролево и Железна.

       Останалите проекти са за културни и спортни центрове. В село Свобода, област Пазарджик, ще бъде построен нов културен център, който ще разполага с мобилна библиотека и компютри. Община Брегово спечели проект за създаването на център за експониране на културно-историческото наследство и природните забележителности на региона. Субсидиите ще бъдат вложени в обзавеждане, носии, музикални инструменти, аудио-визуално и компютърно оборудване и др. Община Левски ще изгради център за информационни и комуникационни услуги, а община Вълчедръмще ремонтира културен дом. Вград Пордим ще бъде обновена сграда-музей и превърната в информационен център. Предвидена е и реконструкцията на център за спортни игри и развлечения, тенис корт и сграда. В гр. Елена, село Константин и село Майско също ще бъдат построени нови спортни съоръжения.

       Последният проект планира дейности в град Етрополе. Там ще има нов многофункционален спортен и младежки център. Ще бъде обзаведена зона за хора в неравностойно положениеи купено спортно оборудване. 

 

     4 февруари 2013 г.                        ДФ „Земеделие” –

                                                             Разплащателна агенция



Виж всички новини