начало » новини » Нови 71 проекта за над 20 млн.лв. ще подобрят живота в селските райони

Новини




Нови 71 проекта за над 20 млн.лв. ще подобрят живота в селските райони

2012-05-10

         Проектите са за неземеделски дейности и създаване на микропредприятия в селските райони по мерките 311 и 312 от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Общият размер на одобрените субсидии е 20 329 030 лв. Повечето предложения са в сферата на селския туризъм. Кандидатите ще изградят семейни хотели и купят мебели, оборудване и туристически велосипеди. Някои от тях ще монтират басейни, вътрешни и външни джакузита, беседки и барбекюта. В една от къщите за гости ще бъде построено помещение за дегустация на вино, а друг кандидат ще достави и монтира вкопана биологична пречиствателна станция.Със субсидии по ПРСР ще бъде създадена и спортна база с 14 легла и 60 места за хранене.

        Проектите за фотоволтаични централи предвиждат доставка на оборудване, подготовка на терен за монтаж на съоръжения, монтаж на носещи конструкции за фотоволтаични панели, и други.

       Сред проектите извън селския туризъм и производството на енергия от слънчева светлина има такива за строеж наветеринарна клиника със зоомагазин,на работилница за ремонт на селскостопанска техника, както и на фурна за хляб. Ще бъде създаден и цех за бетонови изделия, както и закрита компостна площадка. Други два проекта предвиждат купването на специализирана строителна техника,пътнопочистващи машини и машина за събиране и извозване на смет.  

 

10 април 2012 г.                                      ДФ „Земеделие” –

                                                               Разплащателна агенция

  



Виж всички новини