начало » новини » Първите договори с търговски банки за рефинансиране по ПРСР при по-изгодни условия са вече факт

Новини




Първите договори с търговски банки за рефинансиране по ПРСР при по-изгодни условия са вече факт

2011-06-20

          ДФ „Земеделие” сключи договори за рефинансиране с 5 търговски банки за кредити по мерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Схемата ще позволи на широк кръг от бенефициенти да получат необходимия им финансов ресурс за изпълнение на инвестиционни проекти по мерки 121, 122, 123, 223, 226, 311 и 312 от ПРСР.

         Кандидатите за кредит трябва да имат одобрени проекти и сключен договор за отпускане на финансова помощ по ПРСР. Кредитирането ще се осъществява при значително по-изгодни лихвени условия, като размерът на годишния лихвен процент по тези кредити е намален от 9.0%на 7.0 %. Максималният размер на рефинансираните със средства на фонда кредити е до 100 % от одобрените за финансиране инвестиционни разходи, намалени с изплатените авансови и/или междинни плащания, но не повече от 500 000 лв. Срокът на погасяване на кредитите е до 60 месеца.

        Кандидатстването за кредит се извършва чрез търговска банка, която има сключен договор за рефинансиране с ДФ „Земеделие”.

       Процедурата по сключване на договори за рефинансиране с търговските банки продължава, aсписъкът на присъединилите се към схемата банки ще бъде допълван и публикуван на интернет страницата на фонда. 

СПИСЪК НА БАНКИТЕ, СКЛЮЧИЛИ ДО МОМЕНТА ДОГОВОРИ ЗА РЕФИНАНСИРАНЕ С ДФ „ЗЕМЕДЕЛИЕ” ЗА ПРОЕКТИ ПО ПРСР:

  1. ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА
  2. ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА
  3. АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ
  4. ИНТЕРНЕШЪНЪЛ АСЕТ БАНК
  5. ЧПБ ТЕКСИМ

 

20 юни 2011 г.                  Държавен фонд „Земеделие”-

                                         Разплащателна агенция



Виж всички новини