начало » новини » Фонд „Земеделие” одобри 2,5 млн. лева за етнографски изложби, туристически центрове и пътеки

Новини
Фонд „Земеделие” одобри 2,5 млн. лева за етнографски изложби, туристически центрове и пътеки

2012-06-29

          Инвестициите са по мярка 313: Насърчаване на туристическите дейности от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Четири проекта са за създаване на центрове за изложба на етнографското наследство и природните забележителности на общините Смядово, Алфатар, Неделино и Невестино. Със средствата ще бъдат купени народни носии, 3-4 минутни филми, представящи местното етнографско, историческо и природно наследство, кактои аудио-визуално оборудване за тяхната презентация.

         Други два проекта са за изграждане на туристически пътеки в община Ценово. Проектите предвиждат създаване на колоездачни пътеки и рехабилитация на съществуващи екопътеки. Общината ще достави и нова мобилна сцена за културни мероприятия.

         Със средства от ПРСР ще бъде финансиран и туристически информационен център в община Стамболово. Одобрената субсидия по проекта включва и разходи за информационни системи, офис техника и разработване на рекламни материали за промотиране на туристическите продукти.

         Последното одобрено предложение е на община Сепарева баня, която ще вложи средствата в изграждане на туристическа инфраструктура и маркетинг на туристически продукти.

 

 

 

29 юни 2012 г.                                   ДФ „Земеделие” –

                                                         Разплащателна агенцияВиж всички новини