начало » новини » На 24 юни започва приемът на проекти за модернизиране на стопанства по ПРСР

Новини




На 24 юни започва приемът на проекти за модернизиране на стопанства по ПРСР

2013-06-10

 

Предложенията по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) ще се приемат до 5 юли в областните дирекции на ДФ „Земеделие” – по място на извършване на инвестицията.

Приемът е насочен към няколко групи кандидати. По 2 милиона евро са разпределени за фермерите с одобрени проекти по мерки 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” и 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране”. С 12 млн. евро ще разполагат кандидатите, които планират инвестиции за привеждане на стопанства отсектор „Мляко“ и други животновъдни сектори в съответствие със стандартите на Общността, включително и с Директива 91/676/ЕИО (Нитратната директива). Бюджетът за фермерите от сектор „Плодове и зеленчуци”е 10 млн. евро, а за други земеделски производители и признати организации на производители – 17 млн. евро. В този период не се предвижда прием на проекти на производители или техни организации за отглеждането, съхранението и продажбата на зърнено-житни и маслодайни култури. Изключение са само проектите, изцяло насочени към сектор „Животновъдство”, които целят задоволяване на собствените нужди на стопанството.

Подробности за разпределението на бюджетите, както и списък с конкретните зеленчукови култури и овощни видове, за които може да се кандидатства, ще намерите в заповедта за прием. Тя е публикувана на www.prsr.bg в менюто „Мерки”> „Мярка 121”.

  

 

 

 10 юни 2013 г.                                       Фонд „Земеделие” - РА

 

 



Виж всички новини