начало » новини » Одобриха 75 проекта за модернизиране на стопанства по ПРСР

Новини




Одобриха 75 проекта за модернизиране на стопанства по ПРСР

2012-07-27

       Над 11 млн. лв. ще бъдат разпределени между 75 проекта по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”. Петнайсет от тях идват от фермери, които планират да се занимават с биологично производство и да купят специализирана техника. Ще бъдат създадени насаждения от овошки иизградени поливни системи и огради за тях. По биологичен път ще бъдат отглеждани и маслодайни рози и лавандула. Един фермер ще инвестира в екологично чистото отглеждане на лешници, а други двама – в градини за орехи ибадеми. Одобрени са и проекти за производство на билки, както и застроежа на модерен оранжериен комплекс за биологични краставици и домати.

       Сред останалите проекти на растениевъдни ферми има такива за изграждане на тунелни оранжерии за сини сливи с фотоволтаична захранваща система, за купуването на прикачена техника за десертни лозя, както и на механизирана система за отглеждане на домати.

       Голяма част от фермите ще инвестират в техника за управление на животински отпадъци и изпълнение на изискванията на Директива 91/676/ЕИО за опазване на водите от замърсяване с нитрати.Те ще купят колесни трактори с ремаркета за оборски тор, алуминиеви удължители, вилици за тор с крокодилен захват и други.Средствата, в точен размер на 11 053 939 лева, ще бъдат вложени и в доилни апарати и автопоилки,охладителни вани, централни млекопроводи и др.

 

 

 

27 юли 2012

                                                                                ДФ „Земеделие” –

Разплащателна агенция



Виж всички новини