начало » новини » Нови седем предприятия с проекти по Програмата за развитие на селските райони

Новини




Нови седем предприятия с проекти по Програмата за развитие на селските райони

2010-05-20 С част от одобрените инвестиции се предвижда изграждане на две нови предприятия за преработка на плодове и зеленчуци – в Пловдив и Ямбол, както и на предприятия за преработка на дървен материал – в Монтана. Останалите проекти са за модернизация и внедряване на нови производствени линии и технологии в млеко и месопреработвателния сектор, мелничарската промишленост и преработката на растителна масла.
 
    Одобрените проекти са по Мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти” от ПРСР, по която се финансират инвестиции в хранително - вкусовата индустрия. Стойността на субсидията, която ще бъде изплатена на кандидатите, ако успешно изпълнят проектите си, е в размер на 6.7 млн. лв.
 
    Припомняме, че на 5 май бяха връчени първите 17 договора за изграждане и модернизация на предприятия по Мярка 123 с инвестиции на стойност над 59.3 млн. лв.
 
    В допълнение, ви информираме, че през тази седмица от Държавен фонд „Земеделие” бяха извършени нови плащания на стойност над 10 млн. лв. по Програмата за развитие на селските райони - по общинските мерки, Мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” и Мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”.
 
          
20 май 2010 г.                                ДФ „Земеделие” –

                                                         Разплащателна агенция

 

Виж всички новини